Újabb uniós eljárás fenyegeti a magyar kormányt

Még az idén kötelezettségszegési eljárást indíthat az Európai Bizottság Magyarország ellen a júliusban és szeptemberben életbe lépett menekültügyi és határrendészeti törvénymódosítások miatt – tudta meg a Népszabadság.
MTI-Eco, 2015. december 4. péntek, 07:52
Fotó: Napi.hu

A lap szerint Brüsszel elégedetlen a kifogásaira adott magyar válaszokkal, ezért decemberben úgy dönthet, hogy hivatalos figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak, és ezzel kezdetét veheti a kötelezettségszegési eljárás.

"Még az év vége előtt lépni fogunk"  - mondták lapunknak a helyzetet jól ismerő források, hozzátéve, hogy a végleges határozat még nem született meg. Úgy tudjuk, főként a menekült gyermekekkel való bánásmód miatt neheztel Brüsszel.

Vera Jourová igazságügyekért felelős biztos szerdán az Európai Parlament Magyarországról rendezett vitájában arról beszélt, hogy a menekültügyi és határrendészeti törvénymódosításokkal kapcsolatban emelt bizottsági kifogásokra november 5-én érkezett meg a magyar kormány válasza, de az nem oszlatta el az aggodalmakat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezusthaju, 2015.12.04 08:41

Nem szájkaratézni kéne! Nem pénzelni a kisgenyót!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html