Újabb uniós lista sereghajtói közé került Magyarország

A luxemburgi állampolgárok költötték a legtöbbet nyaralásra 2015-ben az Európai Unióban, utanként és személyenként mintegy 740 eurót (225 ezer forint), Magyarország 130 euróval (40 ezer forint) hátulról a negyedik ezen a listán - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) friss jelentéséből.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 15. kedd, 11:01
Fotó: Pixabay

A luxemburgiak után a legtöbbet az osztrákok (610 euró), a máltaiak (590 euró) és a belgák (565 euró) költötték egy nyaralásra.

A lista másik végén Lettország és Románia (117 euró), Csehország (126 euró), illetve Magyarország (130 euró) található.

Az uniós átlag 320 euró (nagyjából 100 ezer forint) volt a vizsgált évben - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.08.15 15:02

magyarorszáég egy csóró posztkommunista ország, ezért óriási baromság a gazdag nyugati álamokhoz hasonlítgatni a ,magyar jövedelemszintet.

már a II világháború előtt is sokkal csóróbbak voltunk, mint a gyarmatbirodalmából meggazdagodott nyugat, hiszen mi nem gyarmatosítottunk, hanem mi magunk is gyarmati sorban sínylődtünk a törökök és osztrákok alatt.

ezután jött a 40 év kommunista orosz elnyomás, ami alatt fényévekre szakadtunk le a nyugathoz képest.

a rendszerváltozás utáni gyors felzárkózás reményét pedig kína világgazdasági nyitása oszlatta el, a milliárdos létszámú olcsó munkaerőt kínáló ország elszipkázta azt a piacot és tőkét előlünk, amire a felzárkózásunk ezen szakaszában szükségünk lett volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html