Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbezett a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen - írta a Népszava a Debreceni Törvényszéktől kért információja alapján. Most nyolc napig a felperes tehet észrevételeket. Ezután átküldik az aktát a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszékhez. A gyors döntést hátráltatja a június 15-től augusztus 20-ig tartó ítélkezési szünet.

A katasztrófavédelem két május végi határozatában környezetkárosításra hivatkozva megtiltotta, illetve felfüggesztette Bige László nagyvállalkozó Bige Holding nevű szolnoki kénsavüzemének működését. Az ezután indult perben a bíróság köztes végzésként helyben hagyta a vállalat igényét az azonnali végrehajtás megszüntetéséről. Így akár újra is indulhatna a gyártás, ám a katasztrófavédelem fellebbezett ez ellen - így elnyúlik a pereskedés.

Bige László korábban az ügyről lapunknak úgy nyilatkozott: bizonyos körök hatósági segédlettel, ingyen ki akarják forgatni a vagyonából, de nem hagyja, így inkább azonnal bezárja a gyárat. Ám később már arról tájékoztatott, hogy döntésével megvárja közigazgatási per jogerős lezártát. Úgy vélte ez néhány nap alatt meglesz. A bezárt üzem eközben elveszti megrendelőit.