BUX
37954

Újabb vereség jöhet: A Fidesz elengedi Tapolcát?

Orbán Viktor nem tervez személyes kampányt Tapolcán - írta a Népszabadság. A kormányoldalon nem adták fel előre az április 12-i választást, de nem is számítanak győzelemre. Állítólag a veszteség minimalizálása a terv.

Napi.hu, 2015. március 21. szombat, 08:59

Tapolcán hangulatválasztás lesz - mondta a lapnak egy kormányközeli forrás, aki - más fideszes politikusokhoz hasonlóan - azt sem zárta ki, hogy a tapolcai körzetben induló Fidesz-KDNP-jelölt, Fenyvesi Zoltán csak harmadik lesz a jobbikos riválisa és az MSZP-s Pad Ferenc mögött. A veszprémi választás elemzésekor a Fidesz-vezérkar tanulmányozta az adatokat, és semmi sem utal arra, hogy e mutatók ne lennének érvényesek Tapolcán is.

Egyesek szerint a konfliktusos kormányzati intézkedések negatív hatását nem lehet mozgósítási technikákkal felülírni, ráadásul az első olyan vasárnap emléke is élő lesz, amikor nem nyithattak ki a boltok.

Mások szerint egy tapolcai Jobbik-győzelem stratégiai szempontból nem lenne "teljesen rossz" a Fidesznek, április 13-tól ugyanis Brüsszelben és Washingtonban is lehet azzal érvelni, hogy lám, a Fidesz, illetve Orbán gyengítése a szélsőséges, EU- és Amerika-ellenes Jobbikot erősíti. És a Fidesz, illetve Orbán Viktor az egyetlen valóságos erő, amelyik meg tudja akadályozni a Jobbik hatalomra jutását. Bár ezt az érvelést a feltételezett tapolcai eredménnyel nem könnyű megtámasztani - írta a Népszabadság.