Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor a felhőzet átmenetileg szinte bárhol felszakadozhat, de csak rövid időszakokra. Hozzávetőlegesen a Budapest-Békéscsaba vonaltól észak-keletre több helyen várható eső, amelybe időszakosan intenzív záporok ágyazódnak be, sőt felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulnak. Az ország többi részén csak elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. Szabolcsban a keleti, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél élénkül meg.

A lassú mozgású, intenzív csapadékzónából nagyobb területen is hullhat 15-25 mm-t meghaladó csapadék, de beágyazott zivatarok miatt kisebb körzetekben rövid idő alatt 40-60 mm feletti csapadék is hullhat.

Az éjszakai órákban dél felől is várhatók záporok, zivatarok, ezek éjfélig a déli határ közelében okozhatnak felhőszakadást.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult területeken 18, 22, másutt 22, 25 fok között valószínű. Késő estére 16, 21 fok közé hűl le a levegő.

Ez várható a héten

Csütörtökön az ország északi felén már hosszabb időre kisüt a nap, a déli és keleti megyékben napközben lassanként megszűnő esőre, és csökkenő felhőzetre számíthatunk. Péntektől lassanként egyre több lesz a napsütés, akkor még elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar, majd egyre kisebb eséllyel alakulhat ki csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet csütörtökön 13, 18, majd 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak első felében 19, 25, később 21, 26 fok között alakul.