Újabb villamosvonal felújítása indul

Jövő hétfőn megkezdődik Budapesten a 3-as villamosvonal felújítása, a munkálatok várhatóan jövő novemberig tartanak.
MTI, 2013. október 31. csütörtök, 16:38
Fotó: Napi.hu

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a csütörtöki projektindító sajtótájékoztatón, a X. kerületi Éles saroknál azt mondta, a vonal felújítására 11 milliárd forintot szánnak. Kicserélik a vágányokat és a felsővezeték-hálózatot, az utasvárókat, felújítják a peronokat, az utcabútorokat.

Hétfőn a Mázsa tér és az Örs vezér tere közötti szakasz felújítása kezdődik el, a Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utcától a Kápolna utcáig füvesítik a vágányokat, a munkákkal várhatóan 2014 nyarának elején végeznek. A második ütemben a Mázsa tér és az Üllői út közötti szakaszon dolgoznak 2014 júniusától augusztus 21-ig, a felújítás részeként a Bihari úton a hiányzó részen is kiépítik a második vágányt. A felújítás harmadik ütemében a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja-Thököly úti csomópont között, a negyedikben pedig onnan az Örs vezér teréig, valamint az Üllői út és a Nagykőrösi út, továbbá a Nagykőrösi út és a Gubacsi út között dolgoznak.

György István kitért a járműfejlesztési projektre is, ezzel kapcsolatban a Skoda céggel való vitákra utalva azt mondta, ha több pályázó van, akkor mindenki az utolsó pillanatig védi a saját igazát. Ezért döntőbizottsági viták kezdődnek, emiatt kiszámíthatatlanná válik a projekt lezárásnak időpontja. Kitért arra, hogy a tervek szerint a most megújuló vonalon is közlekednek majd új, alacsonypadlós villamosok.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere azt hangsúlyozta, hogy ha a kerület és a kerületi cégek összefognak a fővárossal és azok cégeivel, akkor rövid idő alatt nagy eredményeket lehet elérni. Hozzátette: nem csak a X. kerület, de az egész régió közlekedését pozitívan befolyásolja a fejlesztés.

A felújítás miatt a pályát használó villamosok közlekedése megváltozik. A 3-as villamos a Mexikói út és az Örs vezér tere, valamint Kőbánya alsó vasútállomás és a Gubacsi út között jár. A 28-as és 28A villamosok rövidített útvonalon, Kőbánya alsó vasútállomásig szállítanak utasokat.

A Maglódi úton csak a 37-es és a 37A villamos közlekedik. Nyolc és 16 óra között mindkettő a Blaha Lujza tér és az izraelita temető között jár, 8 óra előtt és 16 óra után pedig a 37A-val lehet utazni, az Új köztemetőig.

A 62-es villamos Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között szállít utasokat. A 62A a felújítás ideje alatt nem jár.

A kimaradó szakaszokon a 3-62V jelzéssel közlekedik pótlóbusz az Örs vezér tere és Kőbánya-alsó vasútállomás között a Fehér út-Kőrösi Csoma Sándor út útvonalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2013.10.31 18:53

Ma mentem Zuglóból Óbudára, na az gyilkos "futam" (csoszogás) volt, akkor ez lesz a Nagy Lajoson is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html