Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csaholcon azért kell időközi választást tartani, mert tavaly szeptemberben elhunyt az 550 lakosú községet addig vezető Al-Syed Isam (Fidesz-KDNP). A polgármesteri székért Bócsi Tamás függetlenként, az elhunyt polgármester felesége, Al-Syed Katalin a Fidesz, míg Tóth Péter Pál a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A voksoláson több mint 500 helybéli vehet részt.

Bácsszentgyörgyön pedig azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a település korábbi vezetője, a független Szűcs Gergely tavaly szeptemberben lemondott tisztségéről. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Müller József, Lovrity Ferenc és Tóth János, mindhárman függetlenként. A választáson mintegy 140 helybéli vehet részt.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Miskén roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.