Újabb visszajelzést kaphat hétvégén a Fidesz

Két településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csaholcon és a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön.
MTI, 2017. január 19. csütörtök, 07:45
Fotó: Napi.hu

Csaholcon azért kell időközi választást tartani, mert tavaly szeptemberben elhunyt az 550 lakosú községet addig vezető Al-Syed Isam (Fidesz-KDNP). A polgármesteri székért Bócsi Tamás függetlenként, az elhunyt polgármester felesége, Al-Syed Katalin a Fidesz, míg Tóth Péter Pál a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A voksoláson több mint 500 helybéli vehet részt.

Bácsszentgyörgyön pedig azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a település korábbi vezetője, a független Szűcs Gergely tavaly szeptemberben lemondott tisztségéről. A polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Müller József, Lovrity Ferenc és Tóth János, mindhárman függetlenként. A választáson mintegy 140 helybéli vehet részt.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Miskén roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK