Ez vár az újautó-piacra

Az év végére elérheti a magyar újautó-piac a 2008-as, vagyis a válság előtti utolsó év teljesítményét, azonban a jövő évi kilátások bizonytalanok - mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke.
Szepesi Anita, 2019. október 2. szerda, 07:35
Fotó: Getty Images

Erdélyi Péter szerint idén reális várakozás a 160 ezer értékesített új gépkocsi Magyarországon, azonban az uniós kibocsátási norma várható szigorítása miatt kérdéses, hogyan alakul jövőre az új autók ára és a fizetőképes kereslet - idézi a napilap cikkét az MTI.

Az évi 160 ezer eladott új személyautó megfelel a magyar gazdaság fejlettségének, valamint a fizetőképes keresletnek. A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik. A plug-in hibrid autók visszaszorulóban vannak a hibridekkel és a tisztán elektromosokkal szemben. A kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult, szeptember végéig több mint 12 ezer igénylés érkezett az MGE adatai szerint, a támogatásra jóváhagyott autók száma ezer körül van - mondta Erdélyi Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK