Újdonság jön a magyar szállodákban - ennek sokan örülni fognak

Kötelezővé tenné a hotelek minőségét jelentő csillagok használatát a szállodaszövetség - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.
Dzindzisz Sztefan, 2017. június 29. csütörtök, 07:11
Fotó: Pixabay

Felmenő rendszerben, türelmi idővel, néhány év alatt kötelezővé tenné a hotelek szolgáltatásainak minőségét jelző csillagok használatát a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A javaslatra pozitívan reagált Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője is - olvasható a napilapban.

Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke azt mondta, hogy 2010 óta nincs előrelépés a nemzeti védjegyrendszer ügyében. Azóta várnak olyan jogszabályra, amely minden kereskedelmi szálláshelynek előírja az egységes, átlátható minőségi rendszer alkalmazását.

A Hotelstars Union néven ismert kritériumrendszert tizenhét EU-államban alkalmazzák, Magyarországon az MSZÉSZ működteti, és négyszáz tagszállodája közül háromszázhetven a tagja. A teljes hazai szállodai kapacitásnak ugyanakkor csak a hatvan százaléka használja a kontrollált minőséget jelentő csillagokat - áll a Világgazdaságban. (Így nyaral a magyar.)

HOZZÁSZÓLÁSOK