Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csányi Sándor, a Prima Primissima díjak kiosztását szervező Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke arról tájékoztatott, hogy az alapító Demján Sándor üzletember tízéves felajánlása jövőre lejár, ezért újra kell gondolni a díj struktúráját - derült ki az idei harminc jelöltet bemutató sajtótájékoztatón. Demján a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával 2003-ban alapította a hazai tudomány, művészet és kultúra erősítését szolgáló alapítványt, amelynek felajánlott összege több mint kétmilliárd forint. Ezt osztják ki tíz éven át a magyar szellemi élet 30-30 jelöltjéből kiválasztott nyerteseknek. A Prima Primissima díjasok 50 ezer eurót, a Prima díjasok 10 ezer eurót kapnak, a közönségdíjasok további 50 ezer eurót vehetnek át.

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma 500 jelölés alapján választotta meg a 10 kategória összesen 30 Prímáját, egyben Primisszima-jelöltjét. A jelöltek között szerepel a magyar irodalom kategóriában Bereményi Géza író, a színművészek között Béres Ilona, a tudomány kategóriában Buda Béla orvos-pszichiáter és Kroó Norbert fizikus. Az oktatás területéről a tehetséggondozásban jelentős eredményeket elért Csermely Péter, az építészek között Vadász György, a magyar sajtó kategóriájában pedig Al Ghaoui Hesna kapott jelölést. A december 2-ai díjkiosztó előtt ősszel mind a 19 megyében megyei Prima díjakat adnak át a VOSZ helyi szervezetei.

A Napi Gazdaság 100 leggazdagabb listájának idei "felfedezettje" Gattyán György vállalkozóhoz kötődő Docler Holding az alapítvány egyik támogatója. A nyolc junior díj közül a magyar népművészet és közművelődés kategóriát karolta fel az 500 alkalmazottat foglalkoztató, informatikával és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég.