Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyben a képviselők minden bizonnyal értékelik majd a vasárnapi kvótareferendum eredményeit is.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Selmeczi Gabriella "Béremelés akkor és most" címmel tesz fel kérdést az emberi erőforrások miniszterének.

A szocialista Tukacs István szintén az emberi erőforrások miniszteréhez fordulva azt kérdezi, "belátja-e, hogy a kormány rossz döntést hozott a krónikus osztályok ügyében, a szintén MSZP-s Heringes Anita a nemzetgazdasági miniszter állásfoglalását kéri arról, hogy "vidéken jobban meg lehet-e élni egy pályakezdőnek?".

A Jobbik padsoraiból Ander Balázs a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezi arról, helyes dolog-e "gályarabként bánni a buszsofőrökkel", Farkas Gergely pedig arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet "miért törekszik az alapítványi szakképzések ellehetetlenítésére?".

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordulva azt kérdezi majd: "miért nem halad az uniós források kifizetése?".

A képviselők ezt követően szintén egy órában tehetik fel azonnali kérdéseiket, a parlament aktuális ülése ezután napirend utáni felszólalásokkal ér véget.