A Fidesz szavazóinak aránya a februárban nem változott, majd márciusban egy százalékpontot növekedett, így 27 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 49 százalék. míg a párt szavazóinak aktivitása átlagos a Publicus friss felmérése szerint.

Az MSZP támogatottsága a múlt hónapban egy százalékpontot növekedett, most viszont nem változott, így 12 százalék maradt. A biztos szavazó, pártválasztók körében az MSZP támogatottsága 18 százalék. Jó hír a pártnak, hogy szavazóinak aktivitása meglehetősen magas.

A Jobbik támogatottsága az elmúlt hónapban nem változott, ám most egy százalékpontot nőtt, és mint az MSZP, 12 százalékon áll. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Jobbik támogatottsága viszont valamivel rosszabb, 17 százalék, ráadásul a párt támogatóinak aktivitása továbbra is alacsonyabb, mint a többi párté.

Az LMP szavazóinak száma nem változott, 6 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 8 százalék, ahogy a DK-é sem, és így 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 5 százalék. A Kétfarkú támogatottsága egy százalék, ezzel megelőzi az Együtt, MLP, és a Momentum hármast, amelyek támogatottságra nem érte el ezt a szintet. (Le Monde: döntőek lesznek a határon túliak szavazatai.)

A bizonytalanok aránya újabb két százalékpontot csökkent, de így is még mindig 36 százalék - közölte a Publicus.

Fotó forrása: Shutterstock