Újra imádja a hiteleket a magyar

Több mint 366 milliárd forint értékben kötöttek új fogyasztásihitel-szerződéseket a háztartások az idén október végéig, ez 33,5 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbi adatot, a 2015 első tíz hónapjában kihelyezett hiteleknek pedig csaknem a duplája - írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 7. csütörtök, 07:03
Fotó: Napi.hu

A fogyasztási hitelek piacát a személyi kölcsönök uralják, ezekből 256,3 milliárd forintnyit vettek fel a háztartások az idén október végéig, ez csaknem másfélszerese az egy évvel korábbinak.

A gépjárműhitelek piaca is látványosan bővül, egy év alatt több mint másfélszeresére emelkedett a kihelyezett mennyiség, igaz a tavalyi bázis nagyon alacsony volt. A havi átlagos szerződési volumen 3-4 milliárd forint csupán a gépjárműhiteleknél - írja az MTI.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek továbbra sem keresettek, a tíz hónap alatt elért 48,1 milliárd forintnyi szerződés mindössze 5,2 százalékkal volt több a bázisidőszakinál. (Brüsszel megtette a "visszautasíthatatlan ajánlatát" a nem eurózóna tagoknak.)

A folyószámlahitelek kihelyezése kis visszaesést mutatott idén a tavalyi első tíz hónaphoz képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK