Újra kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra vagy hűtőre!

Február végén újabb energiatakarékossági pályázatok jelennek meg - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kedden az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 14. kedd, 09:31
Fotó: Napi.hu

Arra készülnek, hogy a keretet majd újból emelni kell a nagy érdeklődés miatt. A vissza nem térítendő támogatáson belül lesz hűtőgép- vagy mosógépcsere-program, illetve kazán és kéménycsere pályázat - írja az MTI.

A visszatérítendő támogatást majd komplett felújításokra írják ki február végén, igényelhető világításkorszerűsítésre, fűtéskorszerűsítésre, épület felújításra, amit lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetnek. (Erre szükség is van, hiszen a magyarok átlagosan összkiadásuk közel negyedét fordítják lakásfenntartásra és az energiaszámlák kiegyenlítésére.)

Eddig hét programterületen - például mosógép, hűtőgép, ingatlan felújítások - lehetett vissza nem térítendő támogatásra pályázni, mintegy 120 ezer család pályázott sikeresen, több mint 23 milliárd forint támogatásra. A legtöbben a hűtőgép programra jelentkeztek - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

uzi007, 2017.02.16 12:34

Erre is csak Informatikusok tudnak jelentkezni mint az eddigi összes ilyen pályázatra. Miért nem lehet egy sima kérdő ívet kitölteni és Postán elküldeni???? A kiértékelő nem tud papírt fogni a kezébe ????? Igaz egy levelet felbontani hatalmas fáradság !!!!! És ami legfontosabb,hogy csóró, igazán rászoruló ne férjen még a pályázat közelébe !!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html