Újra katonai konvojok közlekednek a közutakon

Újabb katonai konvojok érkeznek a Magyar Honvédség (MH) őszi kiképzési gyakorlatára. Szerdán és csütörtökön az M1-es autópályán, majd a 82-es és a 8-as úton lehet számítani katonai járművekre - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
MTI, 2014. szeptember 24. szerda, 11:13
Fotó: Napi.hu

Mint közleményükben felidézték, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, több nemzet részvételével zajló kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között a Bakonyban. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt és 400 technikai eszközt használnak, ennek keretében újabb konvojok érkeznek a gyakorlótérre.

A járművek szerdán és csütörtökön Ausztria felől Győrig közlekednek az M1-es autópályán, majd a 82-es és 8-as úton mennek tovább a gyakorlótérre. A járműveknek a Magyar Honvédség kíséretet biztosít a határtól a gyakorlótérig.

A HM azt kéri, hogy az említett útvonalakon közlekedők óvatosan közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.

HOZZÁSZÓLÁSOK