Újra kell tárgyalni a lúgos orvos ügyét - döntött a Kúria

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla határozatát és új másodfokú eljárást rendelt el a Kúria kedden annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.
Szepesi Anita, 2017. június 13. kedd, 14:10
Fotó: Napi.hu

Az első és másodfokú ítélet szerint 2013. márciusában  B. Krisztián, a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója szakítás után bosszúból barátnőjére támadt  annak lakásában, műtéti altatóból kevert injekcióval elkábította, majd maró lúgot öntött a nemi szervére maradandó fogyatékosságot okozva ezzel.

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2016 tavaszán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt négy év börtönre ítélte a vádlottat, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltotta orvosi hivatása gyakorlásától.

Idén márciusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már a súlyosabban büntetendő életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette a történteket, továbbá magánlaksértés és kifosztás miatt is bűnösnek mondta ki a vádlottat, ezért kilenc év szabadságvesztés ítélte, továbbá végleg eltiltotta foglalkozása gyakorlásától - írta az MTI.

Az ügyészség további súlyosításért, a védelem megalapozatlanság miatt az ítélet hatályon kívül helyezéséért és új elsőfokú eljárás lefolytatásáért fellebbezett a Kúriához. Miután az első- és a másodfokú döntés között a bűnösség kérdésében is volt eltérés, lehetőség nyílt a Kúria harmadfokú eljárására, amely kedden új eljárásra utasította a Fővárosi Ítélőtáblát. Ezzel tulajdonképpen újra kezdődik az eljárás.

HOZZÁSZÓLÁSOK