Újra lecsaptak a rendőrök az M7-esen a kamionokra

Ismételten szabálytalanul előző kamionokat ellenőrzött a rendőrség az M7-esen. Ezúttal több külföldit büntettek meg, mint hazait.
Szász Péter, 2017. december 12. kedd, 14:01
Fotó: Shutterstock

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn 9 óra és 14 óra között ismét a szabálytalanul előző nehéz tehergépkocsikat ellenőrizték.

Három magyar járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint - a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából - négy külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő. A múltkori ellenőrzéssel együtt már 11 magyar és 6 külföldi kapott büntetést.

A rendőrség a Police.hu-n hívja fel a figyelmet, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton - 6 és 22 óra között - a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Olvassa el kapcsolódó cikkünket arról, hogy mit szólnak a szabályozáshoz a kamionos szervezetek, illetve mivel magyarázta a rendőrség, hogy a kamerával felszerelt "civil" autójukat is megelőzték egyes kamionok.

HOZZÁSZÓLÁSOK