Újra megszólalt Mészáros Lőrinc

Tovább magyarázta a felcsúti polgármesteri tisztségről való lemondását Mészáros Lőrinc.
Domokos László, 2018. április 24. kedd, 10:00
Fotó: Napi.hu

Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember bízik abban, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik Felcsút életében, hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést - adta hírül a Magyar Idők.

Ahogyan Mészáros a kormánypárti lapnak fogalmazott: abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.

Hétfő délután derült ki ugyanis, hogy lemondott tisztségéről Felcsút község 2011-ben megválasztott polgármestere. Az üzletember a döntéséről április 20-án írásban is tájékoztatta a község alpolgármesterét és jegyzőjét. Az időközi polgármester-választás időpontjáról a helyi választási bizottság határoz majd, miután keddi ülésén a képviselő-testület is hivatalos tájékoztatást kap a településvezető lemondásáról.

A tegnapi hivatalos bejelentésben az is szerepelt, hogy az üzletember szerint vállalatbirodalma irányítása egész embert kíván. "Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek"- indokolta döntését Mészáros.

A Magyar Időknek azt is felhozta, hogy emellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is elnöke, s mivel mindig mindenben maximális teljesítményt szeret nyújtani, ezért a polgármesteri feladatokat már nem tudja a jövőben felelősséggel ellátni.

Egyúttal azt is közölte, hogy azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. (Az alpolgármester egyébként csak névrokona Mészáros Lőrincnek.)

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondott:

húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd

- olvasható a lapban.

 

Azonnali hatállyal távozott Mészáros Lőrinc

Április 24-én kedden délután rendkívüli ülést tart a felcsúti képviselő-testület és nem is akármilyen apropóból: Mészáros Lőrinc polgármester lemond a tisztségéről - szúrta ki az Mfor.hu. Személyes okok miatt április 23-ával Mészáros Lőrinc lemond a Fejér megyei település polgármesteri tisztségéről - áll a község honlapjára feltöltött meghívóban.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.04.25 19:07

@atombandi: Dehogy is !
Az orbánvejkó elios bulijának az Eu támogatását fogja majd vissza fizetni, és nem akarja hogy ez kiderüljön :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.04.25 14:38

na hol vannak a fideszvedo tagozat emberei? az egesz lemondas arrol szol, hogy megvolt a valasztas, meglett 2/3-ad, tehat most olyan mertekben fogjak felporgetni a lopast, amit mar nem tudnak elrejteni a a kotelezo vagyonbevallas miatt. ergo szetlopnak mindent, es mostantol mar senki nem latja a szamokat, igy majd johettek azzal, hogy nincs is lopas, hiszen senki sem tudja mennyi az annyi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html