Újrakötések viszik a prímet a kgfb piacon

Az idei kampányban eddig megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződések közel felét az Allianznál újra kötők adják - közölte a biztositas.hu az MTI-vel.
NAPI Online, 2008. november 12. szerda, 17:26
Fotó:

Néhány éve figyelhető meg a kgfb-kampányokban, hogy a régi ügyfeleket kevésbé "becsülik" a biztosítók, mint az újakat: az új szerződést kötők olcsóbb díjjal juthatnak kötelező biztosításhoz, mint a régi ügyfelek. Ezt a jelenséget könnyen "kijátszhatják" az ügyfelek, elég felmondaniuk a régi szerződést és újat kötni ugyanannál a biztosítónál.

A biztositas.hu internetes alkusz elemzése szerint az idén 10-20 ezer forintot takaríthat meg az, aki felmondja, majd új szerződést köt ugyanannál a társaságnál. Ennél az alkusznál az eddig megkötött szerződések 48,78 százalékát az Allianznál kezdeményezett újrakötések adják. Az Allianz a nála novemberben és decemberben biztosítást kötőknek 30 százalék kedvezményt ad.

Második helyen áll az újrakötéseknél - a teljes szerződésszám arányában - a Generali 21,34 százalékkal, harmadik pedig a KÖBE 12,2 százalékkal. Ugyanakkor egy százalék alatti az újrakötési hányad az K&H, a Groupama, a Genertel, a Posta és az Uniqa biztosítóknál.

HOZZÁSZÓLÁSOK