Az újraszámolásból Huszti még jobban is jött ki, mint előtte. Az Ítélőtábla által is hitelesített eredmény szerint ugyanis 987 szavazat helyett immár 995 szavazatot adtak le rá érvényesen - olvasható a portálon.

A másik vitatott, ugyancsak Momentumos jelölt által megnyert 10. kerületi körzetben már hétfőn kiderült, Stemler Diána győzelme ugyancsak érvényes, és immár jogerőre is emelkedett. Az ő esetében a Fővárosi Ítélőtábla nem találta megalapozottnak a kifogásokat.

Stemler tehát jogerősen is 9 szavazattal nyerte meg a körzetét, de ez ellen immár fellebbezésnek nincs helye. Ez azt is jelenti, hogy Kőbányán a polgármester ugyan fideszes maradt, a testületi többség viszont biztosan az ellenzéké.

A kerület polgármestere, D. Kovács Róbert Antal ugyanis a kormánypártok színeiben aratott sikert, képviselő-testülete azonban a jelenlegi eredmények szerint 9-8 arányban ellenzéki többségű lenne. Ezért is volt nagy a tét kedden, amikor a momentumos Huszti András körzetében újraszámlálást tartottak.

Huszti és Stemler körzete mellett az FVB hétfőn helyben hagyta az 1-es körzet eredményeit is, ahol a DK-s Papp Zoltán győzött 21 szavazattal.