Az idén 120 éves tudományos civil szervezet újraválasztott elnöke Kovács Árpád, míg a főtitkári posztot Hegedüs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója vette át Halm Tamástól, aki 1999 óta töltötte be ezt a tisztséget a társaságnál. A tisztújító küldöttközgyűlésen a szervezet alelnökévé választották Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség elnökét, az UniCredit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatóját. Rajta kívül továbbra is Balázs Péter egyetemi tanár, volt uniós biztos és külügyminiszter, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, korábbi miniszter és jegybankelnök, Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója és Török Ádám akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára tölthetik be az alelnöki tiszteket - közölte a szervezet.

A küldöttek az elnökség soraiba választották Balog Ádámot, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét is. A társaság felügyelőbizottságának elnöki tisztét a következő három évben Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora töltheti be.

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Magyarország egyik legnagyobb hagyományú szakmai-tudományos egyesülete. A mintegy ötezer tagot számláló közhasznú egyesület nagy súlyt fektet arra, hogy az elmélet és a gyakorlat, a kutatás és az oktatás, a közszolgálat és a vállalati szféra, a pénzintézetek és a média területén dolgozók közül egyaránt toborozzon tagokat. Az MKT országosan 16 szakosztályt működtet, 15 megyében működik helyi szervezete, és a legtöbb hazai gazdasági felsőoktatási intézményben tevékenykedik ifjúsági szervezete.

A Magyar Közgazdasági Társaság tisztújító küldöttközgyűlésén szó esett a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves rendezvényéről, az 52. Közgazdász-vándorgyűlésről is, amelynek 2014. szeptember 4. és 6. között Nyíregyháza ad otthont. Az idei vándorgyűlés témája: "Tíz év az EU-ban: az elkötelezettség és a nyitottság szerepe a gazdasági növekedésben."