Ukrajna bekeményített - nem késett sokat a magyar válasz

Ukrajna intézkedésére tett arányos válaszlépésként Magyarország is kiutasít egy ukrán konzult - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Dzindzisz Sztefan, 2018. október 4. csütörtök, 13:16
Fotó: Shutterstock

A tárcavezető szerint Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust Magyarországgal.

Szijjártó kijelentette azt is, hogy az Ukrajna területéről kiutasított magyar konzul semmilyen jogszabály ellen nem vétett.

Csütörtökön bekérették a tárcához a budapesti ukrán nagykövetet, és közölték vele, hogy 72 órán belül el kell hagynia Magyarországot egy, a budapesti ukrán nagykövetségen dolgozó konzulnak - mondta Szijjártó Péter, aki nemrég a CNN-nek is adott egy interjút.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.10.04 17:29

30 éve annyiból áll a magyar diplomácia, hogy feltörlik velünk a padlót, csak ezek a balfszok megpróbálják elhitetni az embereikkel, hogy győzelmet arattak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2018.10.04 14:19

Szájkarete helyett be lehetne szüntetni a munkások és szavazók utaztatását ukrajnából, vagy ki lehetne vetni vámot az onnan áramló mezőgazdasági terményekre.
Elég szomorú, hogy a helyi gazdákat nyomorítják azzal hogy segítik az ukránt, peidg a helyi gazdára vonatkoznak az EU szabályai mikor előállítja termékét az ukránra nem.
Szóval ha akarnál tudnál te kemény lenni peti, de ez így lófaszestifény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html