Ülésezett a Nemzetbiztonsági Kabinet

A Nemzetbiztonsági Kabinet ülése után a miniszterelnök megerosítette: Magyarország nem vesz részt az iraki fegyveres konfliktusban - jelentette a Magyar Rádió. Az utcákon fokozottabb lesz a rendőri jelenlét, a határőrség erősíti határmenti és belföldi ellenőrzési tevékenységét.
NAPI Online, 2003. március 20. csütörtök, 13:31
Fotó:

Az ország biztonságát a háború nem veszélyezteti - mondta Medgyessy Péter miniszterelnök. A kormány az elmúlt órákban a kötelező óvatosság alapján megtette azokat az intézkedéseket, amelyek garantálják azt, hogy az ország nyugalmát a jövőben sem zavarhatja meg semmi. Medgyessy ismét megerősítette, hogy Magyarország nem részese a fegyveres konfliktusnak, nem visel háborút, és ez azt is jelenti, hogy a magyar kormány katonát Irakba nem küld. A miniszterelnök bízik abban, hogy a béke Irakban hamarosan helyreáll, s hozzátette: Magyarország az új Irak felépítésében szívesen közremuködik.

Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta, az ORFK elrendelte a kiemelt objektumok fokozottabb védelmét és megerősítette a védelmet azoknál a nagykövetségeknél, ahol erre szükség volt. Ezekben a napokban fokozódik az utcai rendőri jelenlét, s fokozott ellenőrzést rendelt el a határőrség is mind a határokon mind pedig az ország belső területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK