Mire mennek el az uniós 100 milliárdok?

A kormány elfogadta a 2014–2020 közötti uniós programozási időszak operatív programjainak végső összegét. A települési vízellátásra, szennyvízelvezetésre és -tisztításra még 152 milliárd forint fordítható.
Németh Géza, 2020. április 15. szerda, 12:52
Fotó: Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban az uniós operatív programokban az egyes prioritások - árfolyamváltozással és az operatív program módosítással változtatott - végső összegei szerepelnek.

A nagyobb léptékű tételekből kiemelhető a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két prioritása. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására 453,2 milliárd, míg kutatásra, technológiai fejlesztésre és innováció 487,4 milliárd forint fordítható.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból a foglalkoztatás támogatásra 517,8 milliárd forint jut. Ebből még 50 milliárd forint szabad.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból a térségi gazdasági környezet fejlesztésére és a foglalkoztatás elősegítésére 354,9 milliárd, a fenntartható városfejlesztésre (a megyei jogú városokban) 381,7 milliárd forint fordítható. Az utóbbiból még 43 milliárd költhető el.

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program körébe tartozik a nemzetközi (TEN -T) vasúti és vízi elérhetőség javítása 483,9 milliárd, a fenntartható városi közlekedés fejlesztése és az elővárosi vasúti elérhetőség javítása egyszer 124,2 milliárd, másodszor pedig 223,5 milliárd forint erejéig. Ezeknél 46 milliárd a szabad forrás. A Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program kiemelt tétele a települési vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztése 409,4 milliárdért. Ebből a szabad forrás még 152,7 milliárd forint.HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.04.16 00:10

Talán valaki majd ezek alapján kiszámolja ebből mennyit vittek a NERtársak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html