Az uniótól kér pénzt a kormány vidékfejlesztésre

A kormány 9,4 milliárd forintot kér az EU-tól a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szolgáló Technikai Segítségnyújtás Projektre.
Németh Géza, 2019. október 17. csütörtök, 15:12
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Vidékfejlesztési Program részekét határozza meg a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működését szolgáló Technikai Segítségnyújtás Projektet. Az igényelt 9,4 milliárd forintot még idén be kell nyújtani jóváhagyásra az EU-hoz.

A meghatározás szerint a projekt célja, hogy - a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat működésén keresztül - az érintetteknek a Vidékfejlesztési Program végrehajtásában való részvételét fokozza. Cél továbbá a vidék társadalmi-gazdasági fejlesztése, felzárkóztatása, a támogatási források hatékony felhasználása, a gyakorlatorientált térségközi és nemzetközi kapcsolatok kiépítése. A projekt további célja az Európai Vidékfejlesztési Hálózatban együttműködő 27 tagország megismertetése a magyar fejlesztési eredményekkel, valamint a külföldi eredményeknek a hazai vidékfejlesztő közösségekkel történő megismertetése.

HOZZÁSZÓLÁSOK