Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nyár óta téma a sajtóban, hogy az uniós támogatások aktuális részletei nem érkeznek Magyarországra, a felhalmozódott hiány egyes források szerint eléri a háromezer-milliárd forintot. Tudomásom szerint nem átmeneti technikai vagy adminisztrációs problémáról van szó - mondta a Népszavának adott interjújában Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője.

Az Európai Bizottság figyelmeztető levelet küldött a kormánynak, amelyben jelzi, hogy a magyar kormányzati intézmények a korábban közölt brüsszeli kifogások nyomán nem tudták bizonyítani a döntéshozatal és a kifizetések jogszerűségét, átláthatóságát, ezért felfüggesztik az érintett operatív programok pénzeinek átutalását - tette hozzá.

Jávor Facebook-oldalán egy további információt is megosztott olvasóival. Eszerint az Európai Tanács tájékoztatta az Európai Parlament vezetését, hogy napirendre veszik a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést. A LIBE bizottság elnökét, Claude Moraest és a jelentéstevő Judith Sargentinit meghívták a tagállamok érintett minisztereinek tanácskozására, hogy tájékoztassák a részt vevőket a jelentés megállapításairól.