Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Eurostat 2010-es adatai szerint a bruttó gázár messze a legmagasabb Svédországban és Dániában, és a magyaroknál többet fizetnek a holland, a szlovén, a portugál és a belga polgárok is. Olcsóbb viszont a gáz Írországban, Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Szlovákiában. A felmérésben szereplők közül messze a legkevesebbet a román polgár fizet a gázért.

Tavaly a második fél évben minden uniós tagállam területén nőtt a tarifa, az emelkedés mértéke Magyarországon kívül Dániában, Romániában, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban volt viszonylag alacsony.

Az áramárak tekintetében a legdrágább Dánia és Németország. Magyarország itt is a középmezőnybe tartozik, az itthoninál magasabb az ár Cipruson, Belgiumban, Svédországban, Írországban, Luxemburgban és Portugáliában is. Olcsóbban világítanak viszont a magyaroknál a britek, a szlovénok, a finnek és a románok.

A lap megjegyzi, hogy a lakosság fizetőképességéhez viszonyított energiaár-grafikonokon Magyarország ennél jóval "előkelőbb" helyezést ért el.