BUX
39663

Uniós pénzből készül az Országleltár

A kormány határozatában felkérte az Országleltár elkészítésében érintett fejezetgazdákat, hogy a 2011-es költségvetésről szóló törvényjavaslat előkészítése során a leltár elkészítéséhez szükséges forrásokat a fejezeti költségvetésekbe tervezzék be - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből. A jogszabály ma lép hatályba.

Domokos László, 2010. augusztus 19. csütörtök, 08:21

Augusztus 31-ig kell felállnia egy szakmai munkacsoportnak annak érdekében, hogy biztosítsák a meglévő nyilvántartási rendszerek és az Országleltár közti kompatibilitást, valamint szükség szerinti integrálásukat az új rendszerbe; bizottság tagjait a vidékfejlesztési, a nemzeti fejlesztési, a honvédelmi, a belügy-, a nemzeti erőforrás, valamint a közigazgatási miniszter és a KSH elnöke delegálja.

A kabinet arról is határozott, hogy olyan akciótervet dolgozzanak ki, amely az Országleltár elkészítését uniós források bevonásával teszi lehetővé, munka felelőse a vidékfejlesztési miniszter, szeptember 30-i határidővel. A nemzeti fejlesztési és a vidékfejlesztési tárca dolga, hogy elkészüljön az egységes, integrált állami vagyon-nyilvántartási rendszer, az MNV Zrt. közreműködésével, a folyamatban lévő fejlesztésekkel összhangban - a munkának december 31-ig kell elkészülnie. Majd a jövő évtől a a nemzeti fejlesztési miniszter felügyeli a működő vagyon-nyilvántartási rendszer további karbantartását és fejlesztését.

A kormány augusztus 11-én jelentette be, hogy egységes, integrált nemzeti vagyonnyilvántartást akar bevezetni. A tervek szerint e rendszerben nemcsak a kormány, hanem az állampolgárok is nyomon tudják követni, milyen közös vagyontárgyakkal rendelkezik az ország.