Nem Hosszú Katinka volt Kvangdzsuban a legjobban kereső magyar, mivel Milák Kristóf világcsúccsal nyerte fő számát, a 200 pillangót, a rekordért pedig 30 ezer dollár jár, míg az aranyéremért "csak" 20 ezer dollár. Mivel a "tárnoki torpedónak" még a százon elért negyedik helyéért is jár 6 ezer, így most ő lett a legtöbbet kereső magyar - írta a portál a Swimswam.com számításai alapján.

A magyar úszók kereseti listáját tehát Milák Kristóf 56 ezer dollárral (16,44 millió forint) vezeti (ezzel a teljes vb-mezőny ötödik legtöbbet kereső úszója lett), a második Hosszú Katinka lett 42 ezer dollárral (12,33 millió forint), míg a harmadik Kapás Boglárka 24 ezer dollárral (7 millió forint). A negyedik helyen Késely Ajna 10 ezer dollárral (2,94 millió forint), az ötödiken pedig Bernek Péter és Szabó Szebasztián 5-5 ezer dollárral (1,47 millió forint) neve szerepel.

Rajtuk kívül ötezer dollár alatti összeget keresett még Németh Nándor, Szilágyi Liliána (4-4 ezer), Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Kozma Dominik, Telegdy Ádám (3-3 ezer) és Kenderesi Tamás (2 ezer).

A váltósikerekért járó pénzt a FINA a nemzeti úszószövetségek kasszájába irányítja, így Magyarországon a MÚSZ dönt arról, pontosan kik és mennyit kapnak.

A vb sztárja az amerikai Caeleb Dressel volt, aki négy számából négyet nyert, 100 pillangón pedig a középdöntőben "összeszedett" egy világcsúcsot is - ezzel összesen mintegy 110 ezer dollárt kap.