Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A licenc- és rendezési díjak több milliárd forintra rúgnak - derül ki a mai Magyar Közlönyből.

A 47 milliárd forintért épülő új úszókomplexum nem maradhat kihasználatlan a 2017-es FINA-világbajnokság után sem. A Dagály lesz a helyszíne a 2019-es junior úszó világbajnokságnak is, és most újabb rangos események érkezhetnek a normál üzemmódban is 5000 fő befogadására alkalmas létesítménybe - írta közleményében a Magyar Úszó Szövetség.

"A májusban megválasztott LEN Büro július 9-én és 10-én Budapesten ülésezik" kommentálta a hírt Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki továbbra is a LEN gazdasági vezetője.

"Nagyszerű lenne, ha már most megszületne a számunkra kedvező döntés, ennek érdekében mindent megteszünk a lehetőségeink szintjén. Mellettünk szól, hogy hazai pályán indulunk harcba, és hogy az új komplexumnak már most csodájára jár mindenki. Ellenérv lehet, hogy 2005 óta a mögöttünk álló tizenegy év alatt a július 6-tól 10-ig sorra kerülő hódmezővásárhelyi junior úszó Eb már a hatodik magyar rendezésű úszó kontinensbajnokság, hiszen 2006-ban, 2010-ben és 2012-ben felnőtt Eb-nek adtunk otthon, 2007-ben rövidpályás Eb-nek, 2005-ben és 2016-ban junior úszó Eb-nek, emellett sorjáztak a vízilabda-események, köztük a 2014-es Európa-bajnokság, legutóbb pedig a Bajnokok Ligája hatos döntőjén szurkolhattak a nézők, amelyre jövőre szintén az új uszodában kerül sor."

Ebben a ciklusban 2014-ben Berlin, 2016-ban London volt az úszó kontinensviadal házigazdája, 2018-ban Glasgow várja Európa legjobb úszóit, műugróit, szinkronúszóit és nyíltvízi úszóit, míg Barcelona a vízilabdázókat.