Kedd estig a Dunántúlon helyenként felszakadozik a felhőzet, keleten azonban túlnyomóan borult marad az ég, és az ország északkeleti harmadában hószállingózásra, kisebb havazásra, néhol havas esőre is számítani lehet. Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és a főváros térségében többször megerősödik, néhol gyenge hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet kora délután -1 és +4, késő este +1 és -3 fok között alakul.

Szerdára virradó éjjel északnyugaton kevesebb, másutt több lesz a felhő, de hajnalban északkeleten is helyenként már kiderül az ég. Az északkeletről délnyugat felé mozgó gyenge csapadékzónából még hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati, északkeleti szelet élénk, néhol erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, gyengén felhős, vastagabb hóval borított körzetekben erősebben lehűlhet a levegő.

Szerdán a déli területeken vastagabb, északon szakadozottabb felhőzetre számíthatunk, késő délutántól pedig a legtöbb helyen egyre kevesebb lesz a felhő, csupán a Duna mentén maradhat felhős az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, a déli határ mentén fordulhat elő hószállingózás, gyenge havas eső. Az északi szél a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon többször megerősödik, helyenként -főként északkeleten - hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, gyengén felhős, vastagabb hóval borított körzetekben erősebben lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Csütörtökön derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd délutántól délkelet felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken napközben a több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg több lesz a felhő, délkeleten néhol hószállingózás, majd gyenge eső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon néhol kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay