Útjavítás helyett sebességkorlátozás Csepelen

Sebességkorlátozással vennék elejét az autók tengelytörésének azon a csepeli úton, amelyet számos fontos cég választott székhelyéül.
Szász Péter, 2018. március 6. kedd, 06:41
Fotó: Napi.hu

Nemrég 30-as korlátozótáblákat és úthibákra figyelmeztető jelzést helyeztek ki a csepeli Szállító úton. A Csepel-sziget északi részén a Weiss Manfréd útról nyíló mintegy 1 kilométer hosszú zsákutcában lakóházak nincsenek, raktárból, parkolóból, irodából azonban van bőven.

Itt éjszakáznak a BKK-alvállalkozó VT-Arriva buszai, töltődnek a Greentaxi elektromos autói, ez a Wáberer Biztosító székhelye, itt működik az FKF Zrt. egyik telephelye, ahonnan az úttisztítók indulnak. De van itt egyebek mellett gumis és laboratórium is, amelyek nagy forgalmat generálnak.

Az út annyira rossz állapotban van már évek óta, hogy azon valószínűleg már csak egy teljes felújítás segítene a toldozgatás-foltozgatás helyett. Ez mindenképpen előremutatóbb megoldás lenne, mint a sebességkorlátozás.

A csepeli önkormányzat tájékoztatása szerint, mivel az úton jár a 179-es busz, a felújítása fővárosi hatáskör. Megkérdeztük a Budapest Közút Zrt.-t, hogy tervezik-e az út teljes körű felújítását. Amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

A borítókép forrása: Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2018.03.06 14:38

Az mindig is a semmiközepe zsákutca volt, azaz néhány nagyobb teherszállító cég telephelyének szervizútja, oda - még a busszal is - csak azok alkalmazottjai mennek be egyre kisebb számban.
....így ha cégeknek így jó - elmehet a busz is 30-al, olyan rövid, hogy az nem okoz menetidőkiesést.

(...persze volt az jobb is, mikor még motorversenyeket tartottak rajta, de az már 40 éve volt....;))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gmihaly621, 2018.03.06 08:18

Majd talán akkor, ha megenyhül az időjárás, firkász !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html