Nemrég 30-as korlátozótáblákat és úthibákra figyelmeztető jelzést helyeztek ki a csepeli Szállító úton. A Csepel-sziget északi részén a Weiss Manfréd útról nyíló mintegy 1 kilométer hosszú zsákutcában lakóházak nincsenek, raktárból, parkolóból, irodából azonban van bőven.

Itt éjszakáznak a BKK-alvállalkozó VT-Arriva buszai, töltődnek a Greentaxi elektromos autói, ez a Wáberer Biztosító székhelye, itt működik az FKF Zrt. egyik telephelye, ahonnan az úttisztítók indulnak. De van itt egyebek mellett gumis és laboratórium is, amelyek nagy forgalmat generálnak.

Az út annyira rossz állapotban van már évek óta, hogy azon valószínűleg már csak egy teljes felújítás segítene a toldozgatás-foltozgatás helyett. Ez mindenképpen előremutatóbb megoldás lenne, mint a sebességkorlátozás.

A csepeli önkormányzat tájékoztatása szerint, mivel az úton jár a 179-es busz, a felújítása fővárosi hatáskör. Megkérdeztük a Budapest Közút Zrt.-t, hogy tervezik-e az út teljes körű felújítását. Amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

A borítókép forrása: Napi.hu