Útlezárások országszerte, közlekedés dereglyével

Az árvíz miatt egyre több utat kellett lezárni. Az Útinform közlése szerint a nem közelíthető meg Tahitótfalu, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései, a mohácsi komp is leállt.
NAPI Online, 2006. április 4. kedd, 11:15
Fotó:

Több Pest és Komárom-Esztergom megyei főúton teljes az útzár. A dunai áradás miatt lezárták a 2-es főutat Sződligetnél és Vácnál, Gödnél a 2/A jelű útra terelik a forgalmat, onnan a kosdi csomóponton át lehet bejutni a városba. A főúton Budapest határa és a Dunakeszi körforgalom között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

A 2-es úton emellett - Budapest határa és a Dunakeszi körforgalom között - 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. A 10-es főúton Süttő és Neszmély között nem lehet közlekedni, itt Tardos felé lehet kerülni. A 11-es főút változatlanul zárva Leányfalu és Tahi között, Dunabogdányban, Visegrád és Dömös, Basaharc és Pilismarót, valamint Esztergom és Tát között. Nem elérhető Tahitótfalu, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései. Megnyitották a Pilisen átvezető utat Pilisszentlászlónál, így Visegrád és Dunabogdány már az ún. Pilisi feltáró úton át elérhető. Visegrád belterületén önkormányzati úton halad a forgalom.

Esztergom és Tát között is zárva a főút, továbbra is a 111-es és a 117-es főúton kell kerülni. A 12-es főutat a 2-es főút és Verőce között zárták le. A település csak a 2-es főút irányából, Katalinpuszta felől érhető el. Nagymaroson is lezárták a főutat, a járműveket a közeli mellékutcákba terelik. A településre csak a helyi lakosokat és az árvízi védekezésben résztvevőket engedik be. Verőce és Szob között 12 tonnás súlykorlátozást vezettek be, a nehezebb járműveknek a Márianosztra - Kóspallag útvonalon kell kerülni.

Tolna megyében az áradás miatt - határozatlan ideig - lezárták az 55-ös főutat a bajai Duna-híd és Pörböly község között. Terelőút : az M9-es autóút szekszárdi Duna hídon keresztül. Baranya megyében pedig a magasodó vízállás miatt ma reggeltől leáll a Mohács és Mohács-sziget közötti komp, azonban a személyszállító kishajók 6 óra és 19 óra között még elindulnak. Borsod-Abaúj-Zemplénben a Tisza áradása miatt nem járható, a Balsától északra fekvő terület; az Ároktő és Tiszacsege közötti, komphoz vezető út; a Révleányvár ártéri terület, továbbá a zemplénagárdi révhez vezető út. A Sajó áradása miatt nem lehet közlekedni a Sajóivánka és Sajókaza között, a sajóörösi bekötőúton, Köröm településen.

A Fejér megyében végrehajtott intézkedések keretében lezárták az adonyi hajóállomási utat, valamint a dunaújvárosi komphoz vezető útszakaszt, valamint a 6-os főúton Ercsi és Adony között a Duna magas vízállása miatt 60 km/h-s sebességkorlátozást rendeltek el.

Csongrád megyében a következő a helyzet, a Tiszán leállt a kompközlekedés Csongrádnál, Mindszentnél és Szeged-Tápénál. Csongrádon és Tápén dereglyével lehet átkelni (csak személyforgalom), Mindszentnél nincs átkelési lehetőség. A Tisza magas vízállása miatt Szegeden lezárták a Huszár Mátyás rakpartot.

HOZZÁSZÓLÁSOK