Üzemanyag: így csapolták meg a magyarok pénztárcáját

Egyre többet költ a magyar lakosság üzemanyagokra, hiszen az elmúlt öt évben jelentősen emelkedett az elkölthető jövedelem, alacsony az infláció, és az utóbbi hónapokban két számjegyű a keresetek növekedése - írja a pénteki Magyar Hírlap.
K. Kiss Gergely, 2018. május 25. péntek, 07:36
Fotó: Napi.hu

Éves szinten általában 3,5 milliárd liter üzemanyag fogy a kiskereskedelmi forgalomban, idén viszont Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázpiaci szakértője szerint ez öt százalékkal is emelkedhet - idézi az MTI.

Az sem véletlen, hogy Budapesten olcsóbban lehet tankolni, mint Kelet-Magyarországon - magyarázta -, az üzemanyag-ellátás döntő része ugyanis a százhalombattai finomítóból történik, így a pesti kutaknál a szállítási költségek nem árnövelő tényezők oly mértékben, mint a keleti régióban.

Az elemző azt is elmondta, hogy a nyári hónapokban megfigyelhető némi szezonális hatás, de ez nem drasztikus.

(Kép forrása: Mol)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2018.05.25 07:57

Oszt ha a lakosság mobilitásával végeztünk, akkor jön a sárgarépa, a krumpli meg a tej ! Addigra persze ezeket is csak mészárostól, csányitól és gerencsitől lehet majd beszerezni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html