Weber interjút adott Hollandia egyik legnagyobb napilapjának, a De Volkskrantnak, melyben az első kérdés rögtön arról szólt, hogy sokan csodálkoznak azon, hogy a Fidesz miért tagja még a néppártnak - szúrta ki a hvg.hu.

A politikus válaszában felsorolja, hogy a jogállamiság, a joguralom, a szabad sajtó és a demokrácia értékeit mindenkinek tisztelni kell. Szerinte Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket és a CEU-t támadja, mert "ezzel a tudomány szabadsága forog kockán" és ha a magyar kormányfő nem tartja be ezeket a szabályokat, "nem lehet az Európai Néppárt tagja. Ez kristálytiszta: ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol".

Weber beszél arról is, hogy bár egyre gyakrabban beszél Orbán Viktorral, ezek a beszélgetések egyre hangosabbak, mivel "vannak olyan dolgok, amikről Orbán beszél és én nem fogadok el". (Orbán beszállt a szlovén választási kampányba.)

Ugyanakkor arról is beszélt, hogy szerinte a magyar határra épített kerítéssel egyetért, illetve, hogy a kampányt külön kell választani a valós politikai kérdésektől.

A kép forrása: Pixabay