Üzent a családosoknak a kormány

Nőhet a családok anyagi mozgástere a korábban kiutalt támogatásokkal - mondta Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára péntek reggel az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 25. péntek, 08:39
Fotó: Napi.hu

Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások; a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély és a gyermeknevelési támogatás. A családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat - mondta Novák Katalin.

Az államtitkár péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a témával kapcsolatban elmondta azt is, 1,3 millió család kaphatja meg korábban a támogatásokat. (Kettészakad az ország - ennyit érnek a kormány lépései.)

Idén már a gyerekek több mint 85 százaléka ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez, a kormány egy nemrégiben hozott döntésének köszönhetően az első kilenc évfolyamon tanulók szüleinek nem kell fizetniük a kiadványokért - írja az MTI.

Kitért arra is, hogy a gyermekek étkezéséért a családok nagyobb részének nem kell fizetnie a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

HOZZÁSZÓLÁSOK