Üzent a kormány a nyugdíjasoknak

A munkahelyvédelmi akcióban a kormány idén eddig havonta átlagosan több mint 346 ezer 55 év feletti embernek segített állása megőrzésében. A program 10 nyugdíj előtt álló munkavállalóból 7 foglalkoztatását segíti ma is a foglalkoztatási költségek csökkentésével - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 29. szerda, 07:13
Fotó: Shutterstock

Rétvári Bence szerint a 2013-as bevezetés óta összesen már csaknem 210 milliárd forinttal támogatta a kormány a nyugdíj előtt állók foglalkoztatását.
Mint mondta, sokak tapasztalata, hogy a nyugdíj előtti években a munkavállalóknak nehezebb állást találniuk, kiszolgáltatottabbak, ugyanakkor számukra az ezekben az években végzett munka duplán fontos. Egy biztos és jól fizető állás a várható nyugdíj összegét is pozitívan befolyásolja.

A munkahelyvédelmi akcióban az 55 év feletti munkavállalók után 50 százalékos munkáltatói adókedvezmény vehető igénybe a havi munkabér 100 ezer forintot meg nem haladó része után. Ez éves szinten 132 ezer forint megtakarítást jelent a munkaadónak minden nyugdíj előtt álló foglalkoztatottnál. Kiemelte: a kormány hatékony lépései nagyban segítik a nyugdíj előtt állókat munkahelyük megőrzésében.

Míg 2013-ban havonta átlagosan 247 ezer nyugdíj előtt álló munkavállalót érintett a program, a 2016-ban ez a szám több mint 340 ezer volt. Idén már a január és augusztus közötti időszakban is meghaladta a korábbi számokat, havonta mintegy 346 ezer embernek jelentett védelmet a program - sorolta az államtitkár.

Rétvári szerint a 2013. január 1-jén életbe lépett munkahelyvédelmi akció a legérzékenyebb helyzetben lévő munkavállalói csoportoknál, így a szakképzetleneknél, a 25 év alattiaknál és 55 év felettieknél, a tartósan álláskeresőknél és a kisgyermekes szülőknél csökkenti a munkáltatók bérköltségét, ezzel segítve a munkahelyek megtartását és a foglalkoztatás bővülését.

(Fotó: Shutterstock)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2017.11.29 12:02

Na igen. Legalább olyan címet adhatnátok a cikketeknek ami a benne lévő tartalommal összefügg.
Egy büdös szó sem esik benne a nyugdíjasokról.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2017.11.29 07:38

"Üzent a kormány a nyugdíjasoknak"-csak szólok, hogy a munkahelyvédelmi programnak SEMMI köze a nyugdíjasokhoz, így a címnek sem, a cikk tartalmához. Az 55 év felettiekhez van köze, akik még legalább 10 évet fognak eltölteni a munka világában.
Az egészből annyi igaz, hogy a cégek válogatás nélkül, MINDEN 55 évet elért alkalmazottat bejelentenek a programba, teljesen függetlenül hogy mióta dolgozik ott, és veszélyben, vagy nincs veszélyben a munkahelye. Sima spórolás, a költségvetés terhére, a csökkentett vállalkozói befizetéssel a dolgozó után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html