Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vadállományt az veszélyezteti, ha nincs pénz vadvédelemre, vadőrre - hangsúlyozta a politikus. Ha van vadászat, ami a kiöregedett vadak kilövését helyezi a középpontba a fenntarthatóság és a trófea szempontjából is, akkor van pénz vadvédelemre, és a vadállomány fennmarad.

A miniszterelnök-helyettes a magyar vadállomány érdekében fontosnak nevezte a vadászati joghoz kötődő haszonbérleti időszak húsz évre növelését, valamint azt, hogy a vadgazdálkodás minimális területét háromezer hektárban határozták meg.

Az MTI beszámolója szerint Semjén Zsolt kitért a trófeabírálat visszaállításának jelentőségére is, mert bár a nagyvad létszám bőséges, annak minősége vitatható. A trófeabírálat pedig pont azt szolgálja, hogy minél inkább minőségivé váljon a magyar nagyvadállomány.

Míg Európában egy kilogramm, Magyarországon húsz-harminc deka körüli a fejenkénti éves vadfogyasztás - mondta Nagy István agrárminiszter.

Kovács Zoltán, a 2021-es vadászati világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos szavai szerint a rendezvényt Budapesten és négy kiemelt vidéki helyszínen, Keszthelyen, Gödöllőn, Hatvanban és Vásárosnaményban rendezik. A kormánybiztos elmondta: az elmúlt nyolc hónapban több mint kilencven partnerrel kerültek kapcsolatba, az elmúlt két hétben pedig 39 támogatott szervezet több mint 387 millió forint támogatást kapott meg.