Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DK alelnöke keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendelettel a Magyar Honvédség feladatai - július 13-ától július 31-éig - kiegészültek az úszó világbajnokság megvalósításához szükséges budapesti létesítmények őrzésével és védelmével.

A jogszabály azt is rögzíti, hogy a katonák tevékenysége a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek feladat- és hatáskörét nem érinti.

Vadai Ágnes ugyanakkor felvetette, "ha katonák végeznek őrző-védő feladatokat, akkor mit csinálnak a rendőrök és a terrorelhárítók?". A DK képviselője indokolatlannak tartja, hogy a magyar katonákat egy sportversenyen dolgoztassák. Szokatlan, és a "demokráciákban amúgy sem jellemző", hogy honvédelmet ellátó alakulatok kapjanak ilyen feladatot - közölte.

"Több ezer fős létszámhiánnyal küzd a honvédség, a katonák túlterheltek" - emelte ki a politikus, hozzátéve "a DK szerint a katonák, a Magyar Honvédség lassan az alapfeladatát sem tudja ellátni, és ez veszélyezteti az ország biztonságát".
A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.