Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirati tényállás szerint Jozef R. 1998. február 11. napját megelőzően ismeretlen személytől megbízást kapott Fenyő János megölésére. Jozef R. az emberölésre irányuló megbízást elfogadva vállalta az ölési cselekmény végrehajtását, amelynek megszervezésébe és előkészítésébe Ladislav T.-t és Jozef H.-t is bevonta - írta közleményében Ibolya Tibor, megbízott fővárosi főügyész.

Jozef R. és Ladislav T. a végrehajtáshoz egy géppisztolyt, ahhoz való lőszereket és hangtompítót szereztek be, továbbá Jozef H.-val együtt huzamosabb időn át követték Fenyő Jánost, hogy feltérképezzék mozgását és az általa rendszeresen használt útvonalakat.

Jozef R., Ladislav T., valamint Jozef H. 1998. február 11. napján 16 óra körüli időben gépjárművel a Budapest, II. kerület Törökvész u. 30/A. szám alatti Vico székházhoz mentek és annak közelében, a gépjárműben ülve várakoztak Fenyő Jánosra. A sértett elindulása után Jozef R. Ladislav T. és Jozef H. gépjárművükkel követték Fenyő János gépkocsiját, amellyel az 17 óra 48 perc körül a Budapest, II. kerület Margit utcában közlekedett, majd a forgalmi jelzőlámpa tilos jelzése miatt a Margit uca 4. szám előtt, a körúttól mintegy 25 méterre megállt. Jozef R., Ladislav T. és Jozef H. gépjárművükkel néhány gépkocsival Fenyő János gépjárműve mögött haladtak. 17 óra 50 perc körüli időben a Budapest, II. kerület, Margit utcában a forgalomjelző készülék tilos jelzése miatt feltorlódott forgalmat kihasználva Jozef R. a lőfegyvert a kabátja alá rejtve kiszállt a gépjárműből és gyalogosan a sértett gépjárművéhez ment, majd a kocsi mellé érve elővette a hangtompítóval felszerelt géppisztolyt, és mintegy 1-1,5 méter távolságból két sorozatlövést adott le a vezetőülésen ülő Fenyőre, azután elmenekült a helyszínről. Fenyő a testét ért lövések következtében néhány percen belül a helyszínen életét veszítette - részletezte az elkövetést közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ezen tényállás alapján a Fővárosi Főügyészség Jozef R.-t és Ladislav T.-t - utóbbi személyt bűnsegédként - előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, és társtettesként elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. Jozef H.-val és az eddig ismeretlenül maradt felbujtóval szemben az ügy elkülönítésére került sor - olvasható a közleményben.