Vádat emeltek a győri kórház volt vezetője ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és négyrendbeli vesztegetés miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség a győri kórház egykori vezető beosztású alkalmazottja ellen, a kár mintegy 100 millió forint - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész.
MTI, 2015. október 14. szerda, 12:19
Fotó: Napi.hu

Takács Péter közölte: a vádlott négy társa ellen is vádat emeltek csalás és vesztegetés miatt. A vád szerint a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezető beosztású gazdasági alkalmazottja 2012 és 2014 között egy kft.-nek kifizetéseket teljesített több mint 91 millió forint értékben klímaberendezés-karbantartásért, holott a feladatot az intézmény dolgozói is el tudták volna végezni. A cég ráadásul az indokoltnál hat-hétszer több munkaórát számolt el. A számlák befogadásáról a vádlott intézkedett, amikor pedig betegállományba került, a kft. folytatta a túlszámlázást egy másik kórházi vezető megtévesztésével.

A kórházi vezető 2013-ban a balatoni nyaralójába - a szerződéses viszony biztosítása érdekében - új bejárati ajtót kapott a kft. képviselőjétől ingyen. Ezen kívül a kórház nővérhívó rendszerének karbantartására negyedévente esedékes 995 680 forintért szerződtetett másik gazdasági társaságnak is befogadta a számláit, annak ellenére, hogy szerződésszerű teljesítés nem történt, és a kiszámlázott összeg harmadát visszakapta. Arról állapodtak meg, hogy "úgysem kellett a nővérhívókkal semmit sem csinálni".
A kórházi vezető mindemellett több alkalommal rávette az egészségügyi intézmény szerződéses partnereit arra, hogy a valódi értéken felül, a korábbi ajánlathoz képest magasabb értéken számlázzanak a kórháznak, és a különbözet egy részét magának juttatta vissza.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2015.10.14 12:55

Elkúrták. Nem adományoztak a felcsuti focira. Kis köcsög kapzsik. Bezzeg aki ezt milliárdokkal játssza de "nyom" a fociba is az hazafi :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html