Nagy a baj - Vaddisznókondáktól rettegnek a Balatonon

Már a turizmusra is hatással vannak a szűk utcákban grasszáló kondák - állítja Révfülöp polgármestere. A Veol pedig arról ír, hogy már esténkét az emberek nem mernek lemenni belvárosi helyekre a külvárosokból.
Szabó Dániel, 2018. július 17. kedd, 15:49
Fotó: Napi.hu

A Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, a vadásztársaság képviselője, valamint az érintett települések Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy polgármesterei is képviseltették magukat azon a megbeszélésen, amelyet a vaddisznók belterületen való megjelenése miatt hívtak össze - írja a portál.

A cikk szerint a legnagyobb problémát Révfülöpön okozzák a vadállatok: az emberek amiatt félnek, hogy a szűk utcákban találkozhatnak a kondákkal. Sőt, állítólag a turizmusra is káros a vaddisznók jelenléte: esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak az állatokkal - mondta el Kondor Géza polgármester a zártkörű megbeszélés után a Veol.hu szerint.

Gyors megoldás viszont nincs: a belterületen élő vaddisznóállományt úgy lehet felszámolni, ha a búvóhelyét, az élelmét, a víz forrását megszüntetik és az elbozótosodott, elhagyott telkeket felszámolják önkormányzati módszerekkel. A vadásztársaság pedig vadbefogókkal eltávolítja a vadat a belterületekről.

Emellett az önkormányzat továbbra is fokozottan felszólítja az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait.

(Ezt olvasta már: Óriási erősítést kapnak a vadászok a kormánytól?)

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

chepunk, 2018.07.18 07:40

Basszus! Szólni kéne a "nyaraló" ideggyöngéknak, hogy a vaddisznó nem ám velociraptor a Jurassic parkból... Utána meg elmennek afrikai szafarira ahol szelfi közben huzogatják az oroszlán bajszát... Esetleg a Balatont is le kéne engedni nyaranként, mert nagyon veszélyes többen is belefulladnak, sok felelőtlen ember meg nem átaljja a kisgyereket is ezen veszélyes vadvíz közelébe vinni... Eszem-f**-om megáll, az európai fehérembernek tényleg "elmentek otthonról" de rendesen!

UI: A cikk nem részletezni, hogy a négylábú vagy a kétlábú tajtrészeg vaddisznóktol kell-e jobban rettegni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html