Vagyonnyilatkozatra készülnek a képviselők

Ismét vagyonnyilatkozatot kell tenniük a képviselőknek, 2012 január végéig.
NAPI, 2011. december 31. szombat, 10:34
Fotó: Napi.hu

Jövő év január 31-ig kell nyilatkozniuk az országgyűlési képviselőknek a 2011. december 31-ei állapotnak megfelelő vagyoni, jövedelmi és gazdasági érdekeltségi helyzetükről. A honatya a saját vagyonnyilatkozatához csatolni köteles a vele közös háztartásban élő házastársának vagy élettársának, valamint gyermekének a nyilatkozatát.

Az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény értelmében a képviselő a mandátuma érvényességének megállapításától, majd ezt követően minden év január 1-jétől, továbbá - ha nem választották újra - megbízatásának a megszűnésétől számított harminc napon belül köteles az Országgyűlés elnökénél vagyonnyilatkozatot tenni. Ennek elmulasztása esetén - a benyújtásig - javadalmazásban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.

A nyilatkozatokat a parlament honlapján teszik közzé 2012. február 1-jétől az MTI szerint.

Vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett a tisztségviselők közül mások mellett az Állami Számvevőszék elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke, a Monetáris Tanács tagja, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke, a legfőbb ügyész, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, az országgyűlési biztos és a Közbeszerzési Tanács elnöke is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gg11, 2012.01.03 08:10

Kíváncsi vagyok a sok hazugságra és nem beszélve arról hogy a NAV is szabad utat ad nekik.A tanulság az hogy lopj nyugodtan és csalj mert lehet,amúgy csak így lehet megélni ebben az országban.Remélem hamarosan robban a bomba valahol a képviselőknél.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html