Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy internetes aukciós oldalon, az e-Bayen kötöttek ki - ráadásul sokszoros áron - azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket szombat délután árvereztek el a Nagyházi Galériában - adta hírül a napilap.

Az özvegyet, Vajna Tímeát felháborítja a magyar leleményesség. Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább, (...). már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat - mondta a napilapnak az özvegy, aki az aukción nem tudott részt venni, mert Los Angelesben kezdett új életet.

Néhány valódi ritkaság - így kezdi azoknak a forgatókönyveknek a leírását a hirdető, aki szinte potom összegért jutott hozzá öt forgatókönyvhöz. Az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az e-Bayen pedig több mint fél millióért próbálnak rajta túladni.

Az aukciót korábban az év elején elhunyt milliárdos özvegye többek közt azzal indokolta, hogy az USA-ba való szállítás drága, a bevétel egy része jótékonysági célra megy, valamint végkielégítést szeretne adni Vajna volt dolgozóinak.