Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Aki nem tud jönni, azt a listában rögzítjük és sajnos a sor végére kerül. A korábbi tapasztalatok alapján nem tudjuk, hogy mikor kapunk megint olyan listát, amin szerepel a neve és értesíthető" - derül ki egy a lap birtokába került egy háziorvosi levélből. Egy másik orvos szóban közölte ugyanezt, hozzátéve: ezzel az érintett hónapokra oltási parkolópályára kerülhet.

Egy harmadik esetben az egyik páciensnek pedig a következőt írta háziorvosa: "Megkaptuk Kormányhivataltól azt az oltási listát, melyen az Ön neve is szerepel, így a héten tudjuk oltani a Sinopharm oltóanyaggal. Az oltóanyag még nem érkezett meg a rendelőbe, ezért nem tudjuk, hogy melyik napon kerül sor az oltás beadására.

Kérem, legkésőbb kedd éjfélig ( 02.23) jelezzen vissza, hogy a héten meg tudja-e oldani, hogy rövid határidővel, de előre megbeszélt időpontban megjelenjen az oltásra... ...Aki nem tud jönni, azt a listában rögzítjük és sajnos a sor végére kerül. A korábbi tapasztalatok alapján nem tudjuk, hogy mikor kapunk megint olyan listát, amin szerepel a neve és értesíthető." - olvasható a levélben.

Hónapokig beoltatlan maradhat, aki nemet mond

A lap egy másik forrása arról számolt be, hogy háziorvosa telefonon hívta: jöhet ezen a héten Sinopharm-oltásra, ha azonban nem fogadja el, akkor hónapokig nem juthat majd vakcinához. Azt is közölte, hogy a beoltandók listáját úgy kapják meg, hogy minden névhez hozzá van rendelve a neki szánt oltóanyag típusa. Igaz, a háziorvos ezen belül "variálhat", amihez azonban az kell, hogy akarjon, és sikerüljön is neki, lebeszélni/rábeszélni egyikről/másikra a pácienseit. Megerősítette, hogy a héten csak Sinopharmát kaptak a praxisok.

A Népszava hétfői cikke ennél azért kedvezőbb képet festett a háziorvosok hozzáállásáról a kínai vakcina kapcsán.

Indexre teszik a nyugati vakcinákat a héten

Pénteken az ATV Híradó birtokába került egy levél, amit a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott - aki egyben a megyei oltási munkacsoport vezetője - írt a Pest megyei háziorvosoknak. Ebben az áll, hogy február utolsó hetében a háziorvosok Szputnyik és Moderna vakcinákkal nem olthatnak, viszont a kínai vakcinából 27,8 ezer darab oltóanyagot kapnak.

A levél szerint az AstaZeneca vakcinából ennél kevesebbet, 420 ampullát kapnak a megye háziorvosai a praxisukban történő oltásra. A Pfizer-oltásból pedig 300 ampullát szállítanak a megye kórházi oltópontjaira.