Válaszolt az NGM Draghinak

A Nemzetgazdasági Minisztérium elküldte a választ arra a levélre, amelyben Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) és az Európai Rendszerkockázati Tanács elnöke a devizahitelesek problémáinak megoldására irányuló törekvésekről kért tájékoztatást. A levél tartalmának nyilvánosságra hozataláról a címzettnek kell döntenie - közölte az NGM az MTI-vel szerdán.
MTI, 2013. október 16. szerda, 19:45
Fotó: Napi.hu

A Der Standard című osztrák liberális lap korábban azt írta: Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke figyelmeztette Magyarországot, hogy ne tegyen olyan egyoldalú lépéseket, amellyel rákényszerítené a bankokat, hogy a devizahiteleket konvertálják át forinthitelekké.

Draghi az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB) vezetőjeként aggodalmának adott hangot, hogy a devizahitelek átváltása folytán felgyorsulhat a hitelezés visszaesése, ami negatívan hatna a stabilitásra és a magyar gazdaság növekedésére. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy egyeztetni fogja e területen tervezett lépéseit az európai partnerekkel - idézte a Der Standard Ewald Nowotnyt, az osztrák központi bank kormányzóját.

Ausztria fontos támogatást kapott a magyarországi devizahitelek ügyében - írta az újság a vasárnap este a honlapján megjelent cikkben.

A lapnak Ewald Nowotny Washingtonban nyilatkozott, ahol a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank őszi közgyűlésén vett részt. Az ECB nem fűzött megjegyzést az osztrák lap cikkéhez. A frankfurti székhelyű intézmény tavaly kiadott jogi véleményében aggodalmának adott hangot a devizahitelek átváltásának lehetséges káros hatásai miatt, és sürgette, hogy legyen intenzívebb párbeszéd a hitelezőkkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oli75, 2013.10.17 08:18

@Vote: pontosan. amíg ők diktáltak/változtatták a feltételeket kedvük szerint addig minden jó volt, most, hogy valaki nekik fog diktálni így már ajvékolnak...
átkozottak legyenek a csaló bankok! a bankárokat pedig köztörvényes bűnözőként elítélni, ha bűnöztek (márpedig bűnöztek!)!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nickm, 2013.10.17 00:39

Én már megint nem találok egy tényező félt az írásban: az ügyfélt aki 100%-ban a felelősséget hordozza. Így hogyan is lesz megoldva? Ha "Ausztria fontos támogatást kapott" akkor megint az átvert ügyfelek lesznek átverve. Olyat már régen láttunk, hogy árulók elárulják az árulást. Gusztustalan ez, ahogy van. Az Unió nem szeretetszolgálat, hanem gyarmatosítás.

Haider megmondta: "M.o. ne legyen Európai Uniós tag, amíg az bérek és az életszínvonal nem európai". Mekkora kirekesztő "nácinak" hordták le... Holott, ha még élne, és titokzatos balesetet nem szenvedett volna, ma szerintem sokan egyetértenénk vele. "Én pl.: nem akartam kávézót Bécsben..."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Vote, 2013.10.16 20:05

"Der Standard című osztrák liberális lap korábban azt írta: Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke figyelmeztette Magyarországot, hogy ne tegyen olyan egyoldalú lépéseket, amellyel rákényszerítené a bankokat, hogy a devizahiteleket konvertálják át forinthitelekké."

Az egyoldalú lépésekel kapcsolatban a bankok bekussolhatnak. Ôk is ugyanezt csinálják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html