Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Der Standard című osztrák liberális lap korábban azt írta: Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke figyelmeztette Magyarországot, hogy ne tegyen olyan egyoldalú lépéseket, amellyel rákényszerítené a bankokat, hogy a devizahiteleket konvertálják át forinthitelekké.

Draghi az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB) vezetőjeként aggodalmának adott hangot, hogy a devizahitelek átváltása folytán felgyorsulhat a hitelezés visszaesése, ami negatívan hatna a stabilitásra és a magyar gazdaság növekedésére. A magyar kormány ígéretet tett arra, hogy egyeztetni fogja e területen tervezett lépéseit az európai partnerekkel - idézte a Der Standard Ewald Nowotnyt, az osztrák központi bank kormányzóját.

Ausztria fontos támogatást kapott a magyarországi devizahitelek ügyében - írta az újság a vasárnap este a honlapján megjelent cikkben.

A lapnak Ewald Nowotny Washingtonban nyilatkozott, ahol a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank őszi közgyűlésén vett részt. Az ECB nem fűzött megjegyzést az osztrák lap cikkéhez. A frankfurti székhelyű intézmény tavaly kiadott jogi véleményében aggodalmának adott hangot a devizahitelek átváltásának lehetséges káros hatásai miatt, és sürgette, hogy legyen intenzívebb párbeszéd a hitelezőkkel.