EP-választás: megvannak a szlovák eredmények, így szerepeltek a magyarok

A szlovákiai magyaroknak nem lesz képviseletük az európai parlamentben, mert egyik magyar párt sem érte el az előzetes adatok szerint az 5 százalékos küszöböt.
Vég Márton, 2019. május 26. vasárnap, 18:18
Fotó: Getty Images

Bár hivatalos eredmény még egyetlen uniós országban sincs, Bugár Béla már bejelentette: Nagy József a Híd európai parlamenti képviselője nem folytathatja az elkezdett munkát a kisebbségi jogok terén - írta a hvg.hu.

A Most-Híd elnöke Facebook-oldalán köszönte meg "minden polgárnak, aki tegnap leadta szavazatát és gratulálok azoknak, akik sikerrel jártak. Szlovákiában és más országokban is ismerjük már a választás nem hivatalos eredményeit. A hivatalos összeurópai eredményre még várnunk kell. Sajnálom, hogy a szlovákiai magyaroknak nem lesz képviseletük."

Az előzetes eredmények szerint a Most-Híd 2,6 százalékos eredményt érhetett el, a Magyar Közösség Pártját pedig az 5 százalékos küszöb környékén 4,96 százalékos eredménnyel mérték. Az eddigi információk szerint a PS-Spolu liberális koalíció nyerte meg a szlovákiai EP-választást 20,1 százalékkal, a második helyen a Smer végzett 15,7 százalékkal, szélsőjobbos LSNS pedig 12 százalékkal a harmadik lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2019.05.26 19:41

Remélem is, h új felállás jön, ahol a patkány baloldal a süllyesztőbe megy!

Egy példa, ami ugyan "papíron" nem tartozik a választási csalások közé: Tegnap felhívják a nyugdíjas szüleimet, hogy ha a Fideszre /!/ akarnak szavazni, akkor kimennek mozgóurnával. A nyugdíjas szüleim ugyan nem mondták meg, hogy kire akarnak szavazni, de örültek, hogy nem kell bemenniük Kiskundorozsmára /Szeged körzet/ szavazni. Egész nap várták a mozgóurnát, de nem jöttek.
Nagy valószínűséggel a baloldal szerezte meg a telefonszámokat, hogy minél kevesebb szavazatot adjanak le, ami a baloldalnak, az ellenzéknek kedvez. Sztem nem ők voltak az egyetlen, akiket félre vezettek.

Ennyit a magyarországi ellenzéki baloldalról! Mocskos féreg, gerinctelen banda! Remélem, hogy ezek után a Fidesz toronymagasan, tönkre veri ezt a patkány bandát!

Süllyesztőbe az ellenzékkel! Akarom mondani: a PATKÁNYOKKAL!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.05.26 19:12

Erről pofázok, hogy elveszítettük a felvidéki magyarságot. Minél jobban erőlködik Orbán és Csáky, annál jobban elfordulnak.
Meglátszódott a korábbi választásokon. Egyre kevesebb magyar jut be a szlovák parlamentbe, és egyre kevesebb az önkormányzatokban is a magyar.
A legrosszabb szavazási mutatókat a magyar települések hozzák.
A legszomorúbb, hogy Komáromot jelentősen elbuktuk, annak ellenére, hogy rengetegen dolgoznak itt, és a leginkább összetartó városunk, a 2 Komárom. A legnagyobb aljasság egy várost elválasztani, s 100 évvel később így elveszíteni.
A fideszi milliárdok nem tartották egyben a magyarságot, sőt úgy látszik, hogy az erőlködés inkább szétválasztotta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html