Rendkívüli menetrend az okmányirodákban

Szombaton és vasárnap is nyitva lesznek a kormányablakok, okmányirodák, hogy a lejárt személyi okmányokat kicserélhessék az érintettek.
Csernátony Csaba, 2019. október 12. szombat, 08:58
Fotó: Napi.hu

A választási törvény szerint csak azok vehetnek részt a vasárnapi önkormányzati szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik. Akiknél nincsenek ott a szükséges okmányok, azok nem voksolhatnak.

Minden választásnál akadnak azonban olyanok, akik csak a szavazatszámláló bizottság előtt szembesülnek azzal, hogy lejárt valamelyik személyi okmányuk. A Miniszterelnökség korábban közölte: annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson az önkormányzati választáson, a választás hétvégéjén, szombaton és vasárnap rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken - derül ki az MTI összefoglalójából.

A nyitva tartó kormányablakok és okmányirodák listája itt érhető el. Az érintett kormányablakok és okmányirodák szombaton 8 és 19 óra között, vasárnap 7 és 19 óra között tartanak nyitva.

HOZZÁSZÓLÁSOK