Választás 2018: Telekocsival segíti a Momentum a külföldön szavazókat

Telekocsi alkalmazást készíttetett a Momentum, amely megkönnyíti a külképviseletekre való eljutást április 8-án. Az okostelefonos alkalmazást a párt önkéntesei és szimpatizánsai fejlesztették és tesztelték, iOS-re valamint Androidra is elérhető lesz - közölte lapunkkal a Momentum.
Szepesi Anita, 2018. március 24. szombat, 17:14
Fotó: Shutterstock

A külföldön élő magyarok szavazásának megkönnyítése érdekében már tavaly elindítottak egy információs honlapot, csütörtök óta pedig több mint 200 ezer kivándorolt magyar látta a választási regisztrációra buzdító filmjüket. Március 31-ig, a külföldön szavazók regisztrációs határidejéig körülbelül 10 millió forintot szánnak arra, hogy elvigyék őket szavazni - olvasható a Momentum közleményében.

A Momentum külföldi, többek közt a londoni, berlini és stockholmi alapszervezetei is kiveszik a részüket a külhoni kampányban, az utolsó hetekben is szavazásra buzdító eseményeket, helyi fórumokat szerveznek, ahol minden érdeklődőnek segítenek a regisztrációban, tájékozódásban, és bemutatják a Momentum helyi magyaroknak szóló programját.

A telekocsi alkalmazást jövő héten mutatják be.

Kimmer Dia, a Momentum nemzetközi kapcsolattartója a külföldön élő szavazók nehézségeit szemléltetve elmondta, hogy 4 évvel ezelőtt 2-2 órát utazott oda és vissza Párizsba, hogy szavazhasson, ez 70 eurójába és egy egész napjába került, amit mint diák, nem igazán engedhetett volna meg magának.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK