Választás: ennyi volt, nem lesz több visszalépés

Szombaton 11 órakor lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.
Dzindzisz Sztefan, 2018. április 7. szombat, 12:04
Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Választási Bizottság március végén fogadta el iránymutatását a jelöltek visszalépésének időpontjáról. Az iránymutatás szerint az országgyűlési választáson a szavazás megkezdésének időpontja a voksolást legkorábban indító külképviselet kezdési időpontja, azaz - Magyarország külképviseleteinek elhelyezkedésére tekintettel - a szavazást megelőző napon közép-európai idő szerint 11 óra.

Az időeltolódás miatt az amerikai kontinensen már szombaton megtartják a szavazást, legkorábban a brazíliavárosi, a Sao Paulo-i, a Buenos Aires-i és a Santiago de Chile-i külképviselet nyitott ki, közép-európai idő szerint szombaton 11 órakor.

Annak érdekében, hogy a külképviseleteken és a magyarországi szavazókörökben azonos adattartalmú szavazólapokon történhessen a szavazás, az egyéni választókerületi jelölt tehát szombaton 11 óráig tehette meg a jelöltségről lemondó nyilatkozatát.

A lemondott jelölt nevét "lehúzzák" a szavazólapról, és a jelölt kieséséről a szavazatszámláló bizottság a szavazóhelyiségben elhelyezett hirdetményen is tájékoztatja a választópolgárokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2018.04.07 17:40

Tisztelt Bahnsteig_Eins!
Azt állítottad hogy a balliberál ellenzéki pártok majd az utolsó pillanatban léptetik vissza jelöltjeiket egymás javára hogy ne adjanak támadásra időt a végül induló ellenzéki jelöltnek akinek a javára a többi ballib párt lemond majd az utolsó pillanatban..
Azt állítottam neked hogy nem fognak az ellenzéki, de még a balliberál pártok képviselőjelöltjei sem visszalépni egymás javára, mert valójában őket csak az érdekli hogy még 4-évig képviselők lehessenek jó fizetésért, az Orbán-kormány leváltására és ezáltal támogatóikra is tojnak.

Hogyan értékeled azt hogy az ellenzéki pártok (még a ballibek is) meg merték engedni maguknak még egy Fidesz 2/3-nál is hogy egymás ellen indítsanak jelölteket, azokat nem léptették vissza egymás javára, azaz hogy elmaradt a nagy ellenzéki összefogás a kormány leváltására?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html